Deșeuri abandonate ilegal și incendiate, depistate pe raza comunei Șcheia. Primăria a fost obligată anterior de Garda de Mediu să salubrizeze zona până la sfârșitul acestei săptămâni


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a informat vineri, 16 aprilie, că a depistat depozitări ilegale de deșeuri pe teritoriul comunei Șcheia.

„Urmare a sesizărilor înregistrate la Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu, privind abandonările ilegale de deșeuri și incendierea acestora, pe teritoriul administrativ al comunei Scheia, comisari din cadrul GNM – CJ Suceava au efectuat verificări în teren constatând ca aspectele semnalate se confirmă”, se precizează în informarea Gărzii de Mediu.

Instituția a precizat că anterior s-au trasat măsuri autorităților din Șcheia ca până la data de 19 aprilie a.c. să salubrizeze toate zonele afectate de abandonări de deșeuri de pe teritoriul comunei. Totodată, Poliția Locală a fost obligată să monitorizeze teritoriul administrat pentru a preveni eventualele incendieri.

Pentru deficiențele constatate anterior, Primăria Șcheia a fost sancționată cu șase amenzi.

Garda de Mediu precizează că în cazul nerealizării măsurilor până la data stabilită, Primăria Șcheia riscă noi amenzi.


Intră acum și în grupul de